OM KVENNATEATRET

Skisse Kvennateatret amfi

Kvennateatret ble stiftet høsten 2019. Formålet med teatret er å skape en plattform for spel og kulturopplevelser for en bred gruppe publikum. Ved å bygge et amfi for både teater, spel og konserter har Kvennateatret og andre som ønsker det en unik og flott ramme for det som skal formidles fra ulike aktører. Samlokalisering med Sørdalshuset gir også rom for enkel tilgang til både kjøkken-, strøm, vann, parkering, nødvendige fasiliteter som wc med mere. 

Bli med og støtt byggingen av amfiet! Nå kan du være med og støtte amfiet som er under oppbygging i Sørdalen. Under ser du en skisse av hvordan det skal bli, et fantastisk flott område med et hav av muligheter! Vi har opprettet en giverside gjennom lokalverdi.no og Åfjord Sparebank som samarbeidspartnere. Bli med og støtt oss! Vi takker for ditt bidrag! Klikk her og du kommer til vårt prosjekt på lokalverdi.no

Tilrettelegging og gjennomføring av spelet «Ludvik Bårlias siste slått» vil være første teateroppsetting for og i Kvennateatret:


«Ludvik Bårlias siste slått» er et historisk spel, basert på liv og virke til to sentrale personer som levde i Åfjord først på 1900-tallet:


  • Ludvik Bårdli – felespiller, komponist, håndverker og gårdbruker på fjellgården Bårlia
  • Berner Bendiksen – reingjeter, langrennsløper og sørsame som arbeidet hos sin onkel i Sørdalen i Åfjord
  • Spelet «Ludvik Bårlias siste slått» beskriver to personer som på hvert sitt område utviklet store prestasjonen innen musikk og idrett, nasjonalt og internasjonalt, på tross av karrige kår, utfordringer og motstand.
  • Dette historiske spelet settes opp i et samarbeid mellom Sørdalen grendaforening, Åfjord teaterlag, Åfjord historielag og foreningen Kvennateatret.
  • Foreningen er stiftet av Sørdalen grendaforening, Åfjord historielag, Åfjord teaterlag og privatpersoner.
  • Foreningen ledes av et eget styre som også er ansvarlig for planlegging og gjennomføring av spelet.

Området viser Sørdalskvenna (øverst) og hvordan spelplassen er tenkt utformet. Sørdalshuset ligger like utenfor bildet, nederst på illustrasjonen.

SKUESPILLERE LUDVIK BÅRLIAS SISTE SLÅTT

Torstein Rønning i rollen som Ludvik Bårdli.

Torstein Andersen (f. 1953) er skuespiller og instruktør. Han startet karrieren som skuespiller i 1975, og har medvirket i en rekke stykker, blant annet på Trøndelag Teater. Andersen har også hatt roller i flere filmer.


Thomas Gælok i rollen som Berner Bendiksen.

Gælok er artist og skuespiller med sørsamisk bakgrunn. Oppvokst primært på Snåsa. Joiket og sunget siden barndommen og har en imponerende cv med deltagelse på både store og mindre event. Soloartist i 15 år.


Lokale skuespiller i de mindre rollene, og barn fra Åfjord kulturskole vil være i en del roller.

STYRET I KVENNATEATRET:


Roger Harsvik – styrets leder

Odd Arnevik

Ruth Marine Murvold

Ole Petter Halsvik Skansen

Vibeke Stjern

Grethe Dalemark